Пета задача

  1. Публикувана е петата задача за домашно. Ще ви е много полезно предварително да прочетете този гайд. Условието, както и малък тест, могат да бъдат намерени и в github хранилището ни.

    Тук можете да ни питате ако има нещо неясно по условието.

  2. @Андон, прав си. По - сложен тест ще намери много проблеми в решенията. Ако напишеш такъв и го споделиш с останалите тук ще получиш "звездичка", което е еквивалентно на точка. Ние, разбира се, имаме такива тестове и ще ги използваме за оценяване. Мислим, че ще е много полезно ако сами си пишете тестовете и заради това няма да ги споделим.

    Не мисля, че разбирам въпроса ти. Да, при създаване на нов handler, и сътветно - дъска, seed-a трябва да е отразен на дъската. Според моето разбиране за въпроса ти, то ти питаш дали това трябва да се случи по HTTP или да се сложат директно на дъската. И двата варианта са приемливи. Стига след като NewGameOfLifeHandler завърши всички клетки от входния му аргумент да са на върнатата дъска.

  3. За клиентски заявки, които не отговарят на описаните тук правила трябва да върнете статус 400 и съобщение какво не е било наред.

    Съобщението за какво не е било наред трябва да е в header-a или body-то на response-a?

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.