[Проект] Twitter clone vs Task manager

 1. ИДЕЯ 1: Предложение за уеб базиран проект.

  Интерфейс : web приложение, изцяло написано на golang. Реших да е някакъв вариант reddit & twitter clone.

  Описанието на функционалностите са следните:

  1. Регистриран потребител пуска някакво мнение (tweet).

  2. Регистриран потребител може да гласува за чужди мнения(tweets)на други регистрирани потребители.

  3. На определено време минава някакъв worker, събира мненията(tweets) минава ги през спам филтър и одобрените ги публикува, дотогава статуса им е скрит.

  4. Има текуща класация на мненията (tweets) на регистрираните потребители. Класацията ще се определя от някаккъв алгоритъм за изчисление на репутация.

  5. Ако потребител излезе от профила си цялата му текуща история от мнения (tweets) се изтрива, а репутацията му, както и личната му информация, се запазва.

  6. Естествено ще има проверка да не може един потребител да гласува пъти за дадено мнение (tweet) и други подобни проверки проверки от общ вид.

  Използвани технологии - bootstrap, sqlite, golang. Иска ми се да разледам разните новите Sinatra clones, ORM frameworks.

  Бонус: Като цяло ме блазни идеята да пусна на цялото това нещо нещо като facebook graph и да мога да пускам заявки. Ще ми се да мога да ползвам golang за някакви уеб услуги в реалния живот и това би ми помогнало.

  ИДЕЯ 2: Task Manager

  Често ми се налага да видя кой процес ми е заел кой порт и кой процес колко ресурси ползва. Ще ми се да напиша нещо като golang linux demon/ windows service, който да има desktop based (native)/ web based интерфейс и да показва някакви цветни графики, където да мога да намирам информацията бързо.

  Засега това съм измислил, ще се радвам да чуя мнения и допълнения.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.